Om

Peter Bak Frederiksen

Peters malerier er ofte dramatiske og farverige, og spænder imellem det fine udtryk skabt med en blød pensel og det grove udtryk, skabt med spatel og kradserier i overfladen. Lyset er som regel en stor del af malerier, som tit har både den mørke og den lyse side.
Inspirationen hentes ofte i naturen eller i forfaldne bygninger. Små detaljer giver ofte inspiration til malerierne, men selve malerierne er ren fantasi. Man finder ikke den klippehule eller bjergformation, som findes i maleriet, i virkeligheden – den skabes først i det øjeblik, hvor penselen eller spartlen sættes til lærredet og begynder at forme billedet.
Billederne bliver ændret igen og igen indtil der fremkommer et eller andet, som “giver noget” – ikke fordi det nødvendigvis skal være smukt eller pænt. Malerierne er meget personlige og afspejler den sindstilstand, som Peter har været i på det tidspunkt, hvor billedet blev skabt.
For år tilbage bestod kunstværkerne primært af tucsch-tegninger, men siden 2003 har det primært drejet sig om akryl-malerier. Af udstillingssteder kan bl.a. nævnes Trevisan International Art exhibition, Italien, Musikhuset i Århus, Galleri Experiment i Silkeborg og Marziart International Gallery i Hamburg.